Çalışma, günde iki veya daha fazla siyah çay içen kişilerin yüzde 9 ila 13 oranında daha düşük ölüm riskine sahip olduğunu buldu.
Prospektif bir kohort çalışmasına göre, siyah çay içmek ölüm riskinin biraz azalmasıyla ilişkilendirilebilir. Her gün iki veya daha fazla fincan çay içenler en düşük ölüm riskine sahipti. Çalışma yakın zamanda Annals of Internal Medicine dergisinde yayınlandı .
Çay, dünyanın en popüler içeceklerinden biridir. Önceki araştırmalar, yeşil çayın en yaygın tüketilen çay türü olduğu topluluklarda çay içme ile ölüm riskinin azalması arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Buna karşılık, siyah çay kullanımının daha yaygın olduğu popülasyonlarda yayınlanan çalışmalar tutarsız sonuçlar vermektedir.
Ulusal Sağlık Enstitülerinden araştırmacılar, UK Biobank'tan alınan verileri kullanarak , çay tüketiminin tüm nedenlere ve nedenlere özgü ölümle olan bağlantılarını araştırmak için bir araştırma yaptı. Ayrıca, tipik çay katkı maddelerinin (süt ve şeker), çay sıcaklığının ve bireylerin kafeini ne kadar hızlı metabolize ettiğini belirleyen genetik varyantların kullanımına dayalı olarak ilişkilerin farklı olup olmadığına da baktılar.
UK Biobank, 2006 ile 2010 yılları arasında temel bir anketi tamamlayan 40 ila 69 yaşları arasındaki yarım milyon erkek ve kadına ilişkin verileri içermektedir. Yüzde 85'i düzenli olarak çay içtiğini, yüzde 89'u ise siyah çay içtiğini bildirmiştir.
Günde iki veya daha fazla fincan çay tükettiğini bildiren katılımcılar, içmeyenlere kıyasla ölüm riskini yüzde 9 ila 13 oranında azalttı. İlişkiler, deneklerin ayrıca kahve içip içmemesine, çayına süt veya şeker eklemesine, tercih edilen çay sıcaklığına veya kafein metabolizması genetik varyasyonlarına bakılmaksızın gözlemlendi. Yazarlara göre, bulguları, daha yüksek alım seviyelerinde bile çayın sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini gösteriyor.
0 Yorumlar