Karpuzlar sizi 6.000 yıl önce öldürebilirdi

Eski karpuzların tadı oldukça acıydı.


Molecular Biology and Evolution dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, 6.000 yıl önceki karpuzların onları yiyen bir insanı öldürebileceğini ortaya koydu.

Bu karpuzların tadı oldukça acıydı ve atalarımız meyvenin sadece çekirdeklerini tüketmek için kırmızı etten kurtulmuşlardı.

Uzmanlar eski tohumları inceledi ve genomik bir analiz, yıllar önce karpuzların keskin ve acı olduğunu gösterdi.

Oscar Pérez Escobar, The Times'a, yemek yemenin sadece "tatsız" olmadığını, aynı zamanda bir kişinin karpuz yüzünden hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Tohumların analizi, belirli karpuz türlerinin Batı Afrika'dan olduğunu gösterdi.

Bilim adamları, meyvenin acı tadının evcilleştirildikten sonra değişmiş olması gerektiğine inanıyor. Bu süreçte bitkiler ve meyveler bazı özelliklerini kaybedebilir.

Gelecekte, iklim değişikliğinin sıcak hava dalgalarına ve orman yangınlarına neden olmasıyla mahsullerin kaderi olumsuz etkilenecek.

Escobar, karpuzların milyonlarca dolarlık bir ürün olduğu için ekonomiler için önemli olduğunu söyledi.

0 Yorumlar