Bilim adamları, Azotobacter vinelandii adlı toprakta yaşayan bir bakterinin yeni suşlarını genetik olarak tasarladılar . Bakterilerin ortamdaki nitrojen gazını amonyağa dönüştürdüğü zaten biliniyor olsa da, yeni suşlar, çevresel koşullardan bağımsız olarak sürekli olarak çok daha yüksek konsantrasyonlarda amonyak üretebiliyor ve salgılayabiliyor.
Laboratuar testlerinde, modifiye edilmiş A. vinelandii , pirinç bitkilerinin yetiştiği toprağa eklendiğinde, bitkilerin bakteriler tarafından üretilen amonyağı aldığı gözlemlendi.
Araştırmacılar şimdi farklı oranlarda amonyak üreten ek A. vinelandii türleri geliştirmek üzerinde çalışıyorlar. Daha sonra, bitkilerin amonyak gereksinimlerine bağlı olarak belirli mahsul türleri üzerinde belirli türler kullanılabiliyor.
Bu şekilde bitkilerin tüm amonyağı tüketmeleri sağlanacak, böylece topraktan çıkıp yakındaki su yollarına girecek fazlalık kalmayacaktı. Ek olarak, çiftçiler ihtiyaç duymadıkları ekstra gübreyi kullanmak için para ödemeyeceklerdi.
0 Yorumlar